IWA verdenskongressen nærmer seg og her kan du finne alt du trenger å vite om VA-yngre sin deltagelse, aktiviteter i regi av Young Water Professionals og hva som skjer på den nordiske paviljongen.  

I tillegg kan du delta på informasjonsmøte om IWA kongressen arrangert av IWA Norge 19.8. kl 10-11.00. På informasjonsmøte kan du finne ut mer om hva som skjer under kongressen og hvordan du kan delta.

Påmelding til informasjonsmøtet

VA-yngre og Young Water Professionals Hver av nordiske landene vil ha egen paviljong i utstillingshallen hvor de skal presentere prosjekter og initiativer fra sitt land. I tillegg vil det være en felles paviljong for de nordiske landene hvor du kan høre på ulike presentasjoner i lunsjpausen. Programmet til nordisk paviljong er nesten ferdig, og innlegget blir oppdatert når programmet er ferdigstilt.

VA-Yngre sammen med Young Water Professional Nordic (YWP Nordic) skal ha en egen møteplass på den nordiske paviljongen. Der vil du få mulighet til å bygge sitt nettverk, delta på ulike aktiviteter, følge faglige presentasjoner og få et lærerikt påfyll av arrangementer som planlegges i løpet av disse dagene. Mandagen er satt av til aktiviteter fra YWP Nordic på den nordiske paviljongen. I lunsjpausen inviterer vi deg til en paneldebatt med temaet «Nature Based Solutions for Waste Water Treatment». Blant paneldeltakerne har vi fått med oss representanter fra alle nordiske land for å diskutere sammen hva er løsninger og utfordringer, og hvordan vi kan bygge en bedre fremtid. I kaffe pausene kan du gjerne vandre igjen til nordiske paviljongen og delta på speed-dating og en quiz. Etter en intens første dag på kongressen vil du kanskje bare ha det koselig med de yngre fra andre land så må du ikke gå glipp av den sosiale kvelden med YWP.

Se under foreløpig programmet for YWP for mandag 12.9. Aktivitetene skal foregå på den Nordiske paviliongen og trenger inge påmelding. Det er bare å komme bort på YWP stand

Tirsdag 13.9. anbefaler vi at du deltar på Emerging Water Leaders forum, med tema: «Challenges in the Water Sector and How to Make an Impact as Young Water Professional». Mer informasjon om Emerging Water Leaders Forum og påmelding finner du her.

Utstillingsområde:

I tillegg til en rik program under kongressen vil det være også en utstillingshall. På kartet nede finner du en skisse over utstillingshallen, og en liste over utstillere finner du på kongressen sin hjemmeside: https://worldwatercongress.org/exhibitors/

På utstillingsområdet skal det arrangeres ulike aktiviteter i pausene, og derfor er det viktig å delta aktivt og sjekke alle paviljonger i tillegg til de norske og nordiske paviljongene. For veiledning og råd skal en av YWP Nordic representanter være tilgjengelig på den Nordiske paviljongen som du kan spørre om tips.

Deltakelse:

Deltakelse på utstillingsområdet er gratis og du trenger ikke å betale for delta på arrangementer organisert i utstillingssalen. Ønsker du å delta også på kongressen er det fortsatt mulig å melde seg som frivillig og å hjelpe med til under kongressen. VA-Yngre sammen med IWA-DK DANWA tilbyr gratis deltakelse for frivillige. Søknadsfrist er 12.08.2022. Les mer og send søknad her: IWA DANVA

VA-Yngre Norge har delt ut reisestipender på 10,000 kr. til de heldige søkerne, og tre heldige vinnerne av vann-quizen har fått tildelt 2,000 kr. som ekstra reisestøtte.

I tillegg til dette finnes det flere muligheter for å søke støtte for å delta på kongressen, også gjennom andre bransjenes organisasjoner:

  • IWA Norge tilbyr reisestipend, se IWA Norge reisestipend.
  • Sjekk også reisestipend fra Vannforenningen. Neste tildeling skjer først etter 15.september men reisen kan være tilbakedatert.  

Du vet ikke hvordan du skal snakke med arbeidsgiveren din om deltagelse på kongressen? Se disse se gode tips fra IWA til å få tid og evt. støtte til deltagelse fra sjefen din (scroll ned til «how-to guide»).

For den siste oppdaterte informasjon sjekk gjerne VA-yngre sin facebook gruppe.

Ser frem til å møte alle dere i København 😊