Aktiviteter

VA-yngre holder en rekke aktiviteter for medlemmene våre. Disse arrangeres primært av arbeidsutvalget (årsseminar og webinar), samt av lokalkontaktene våre (lokalarrangement).

Årsseminar​

Hvert år samles VA-yngre til et årlig seminar, som generelt varer over to dager.
Her holdes det paneldebatter, workshops og presentasjoner innenfor dagsakutelle tema.

Årsseminaret er det vi i arbeidsutvalget primært arbeider mot, for å gjøre det til en faglig-sosial arena hvor unge i bransjen kan utveksle erfaringer, idéer og banebrytende teknologi.

Lokale aktiviteter

Lokale aktiviteter holdes av lokalkontaktene, med bistand fra arbeidsutvalget ved behov.
Disse kan variere fra faglig-sosiale foredrag og befaringer, til quizer og en spasertur i regnet for å se hvor det tar veien.

Her er det ingen begrensninger, og man trenger ikke være lokalkontakt for å
planlegge aktiviteter!

Ta kontakt med nærmeste lokalkontakt, eller med oss i arbeidsutvalget, dersom du har en spennende idé, eller dersom du ønsker å bistå i planleggingen av et arrangement nært deg.

Blogginnlegg

Webinar: VA i verdensrommet

Webinar: VA i verdensrommet

Er du interessert i vann, avløp og romfart? Bli med på webinar om vann og avløp i verdensrommet! 28. april kl 11.30-12.00 skal Maria Høegh Berdahl fra Norsk romsenter fortelle oss om hvordan de løser vann- og avløpsproblematikk på romstasjoner og under bemannet...

Duell om VA i tverrfaglige prosjekter

Duell om VA i tverrfaglige prosjekter

  Foredragsholdere: Roger Nilsen fra Asplan Viak og Arild Bård Ellingsen fra Sweco VA-Yngre inviterer til et webinar om VA i tverrfaglige prosjekter sett fra konsulentenes synsvinkel. Hva skal til for å legge til rette for gode BIM-prosesser og hvordan på best...

PAPIRFAST / VA-yngre halvdagsseminar 2021

PAPIRFAST / VA-yngre halvdagsseminar 2021

Arbeidsutvalget har gleden av å presentere neste års seminar som heter Papirfast. Temaet for seminaret er modellbasert prosjektgjennomføring, og vi vil se nærmere på hvordan man kan bruke informasjonsmodeller som et felles miljø når man gjennomfører et prosjekt.

VA-yngres vei mot København – del 2

VA-yngres vei mot København – del 2

VA-yngre og YWP-gruppene i Norden arbeider videre med planleggingen mot IWAs kongress i København. Vi ser nå effektene av den andre smittebølgen, og mai 2021 nærmer seg med stormskritt.

Det har dermed vært en tid preget av usikkerhet – da det kan være vanskelig å forsvare deltakelse på et fysisk arrangement dersom vaksinen ikke er på plass og distribuert tilstrekkelig før konferansen. I tillegg er det stadig usikkert hvordan Corona og lokale reiserestriksjoner påvirker hvordan arrangementet tenkes gjennomført.

VA-yngres vei mot København – del 1

VA-yngres vei mot København – del 1

VA-Yngre har fått muligheten til å samarbeide med unge frivillige i Norden, og skal sammen delta på IWAs verdenskongress i København. Det er opprettet Nordiske kontaktledd, som jevnlig holder møter for å planlegge aktiviteter opp mot kongressen.

VA-yngre webinar med BuildSMART

VA-yngre webinar med BuildSMART

VA-Yngre arrangerer i samarbeid med BuildingSMART v/Knut Jossang et veldig spennende webinar om produktrommet! Produktrommet er en viktig arena for å oppnå dataflyt og sporbarhet fra produsent og gjennom hele verdikjeden.

Webinaret avholdes 4. februar, 11:30-12:15.